Pełnomocnik rządu ds. energetyki jądrowej to stanowisko do likwidacji

• wnp.pl
  • Autor: wnp.pl
  • 12 lutego 2016 16:58
Pełnomocnik rządu ds. energetyki jądrowej to stanowisko do likwidacji (fot.: Robert Couse-Baker/flickr.com/CC BY 2.0)

Rząd przygotowuje się likwidacji stanowiska pełnomocnika rządu ds. energetyki jądrowej. Ministerstwo Energii w komunikacie przesłanym wnp.pl zapewnia, że nie będzie to miało implikacji dla programu polskiej energetyki jądrowej.

- W związku z wydzieleniem działu administracji rządowej - energia - oraz stworzeniem nowego ministerstwa, w którego kompetencjach będzie się on znajdował, następuje stopniowe przemodelowanie i racjonalizacja struktury urzędowej w tym zakresie. W związku z tym, że już wcześniej zadania Pełnomocnika Rządu ds. Polskiej Energetyki Jądrowej były realizowane przez właściwego podsekretarza stanu w resorcie, stanowisko to nie zostało odtworzone w nowej strukturze. Nie ma to implikacji dla Programu polskiej energetyki jądrowej - napisano w oświadczeniu, jakie wnp.pl otrzymało z biura prasowego Ministerstwa Energii.

Przeczytaj więcej na wnp.pl